GYakran Ismételt Kérdések (GYIK)


Elfelejtettem a jelszavamat/azonosítómat, mit tegyek?

Kattintson a főoldalon a Belépés gomb alatt található Elveszítette jelszavát? linkre, adja meg felhasználói azonosítóját VAGY jelszavát, majd kövesse a rendszer által küldött e-mailben leírtakat. Kérjük, ne regisztráljon újra.

Egy videó a teendőkről:

Hogyan tudok regisztrálni/belépni a portálra?

A portálhoz senki sincsen automatikusan hozzárendelve, az első belépés előtt regisztrációra van szükség. Kattintson a főoldalon a Belépés gomb alatt található Új fiók létrehozása linkre, töltse ki az űrlapot, kattintson az ’Új felhasználói azonosítóm létrehozása’ gombra, majd az e-mail címére küldött levélben található linkre kattintva erősítse meg a regisztrációját. Ezután a regisztrációjakor megadott felhasználónév/jelszó kombinációval tud belépni az oldalra. Az egyes kurzusoknál a tárgy oktatója által megadott beiratkozási kulcsra lehet szükség, ez ügyben, kérjük, forduljon a tárgy oktatójához.

Épp most regisztráltam, de nem jött meg e-mailben az igazoló link, mit tegyek?

A leggyakoribb ok, hogy bizonyos levelezőrendszerek (pl. citromail.hu; indamail.hu; vipmail.hu; velvet.hu; pr.hu) nem fogadják a rendszerből érkező leveleket, ezeket spam-nek minősítik, kézbesítés nélkül törlik. Ezen mi nem tudunk segíteni, e címekre semmilyen, a rendszerből érkező - pl. az oktatók által küldött - levél nem ér oda, így csak az a megoldás, hogy ilyen e-mail címekről nem történik regisztráció. Ha nincs másik e-mail címünk, amit olvasnánk, regisztráljunk egyet pl. a gmail, vagy freemail rendszerében, majd irányítsuk át az általunk használt, a rendszer által nem támogatott e-mail címünkre. Így elvileg közvetett módon elérnek hozzánk a rendszerből érkező levelek.
A rendszer óránként csak meghatározott számú e-mailt küld ki, elképzelhető, hogy a levél ezért késik. Kérjük, várjon egy-két órát és utána ellenőrizze újra a postafiókját. Ha ezután sem jött meg a levél, regisztráljon újra, valószínűleg rosszul adta meg az e-mail címét. Nem használt azonosítója egy hét múlva törlődni fog. Kérjük, a fenti egy-két órát várja meg, ha az első ok miatt nem érkezett meg a levél, akkor az azonnali újbóli regisztrációkor sem fog.

Hogyan tudom a szövegbeviteli lehetőségek felett található eszköztárat használni?

(Pl. linkek elhelyezése, képek, táblázatok, speciális karakterek beszúrása, html kód szerkesztése, stb.)

Utolsó módosítás: 2013. szeptember 14., szombat, 10:08