Partnerek

Ipari partnerek

BPW

A BPW-Hungária Kft. az 1898-ban alapított németországi BPW Bergische Achsen KG szombathelyi leányvállalata, a vállalatcsoport 2. legnagyobb gyártóbázisa, dolgozóinak létszáma 1350 fő. A BPW-Hungária Kft. gépjármű-utánfutó futóművek és futómű-rendszerek – aggregátok és azok komponenseinek – gyártásával foglalkozik. Az agrárgépipari termékek tervezése és fejlesztése is a szombathelyi szakemberek munkáját dicséri. Európában minden 4. pótkocsiba a BPW szombathelyi gyárában készült futómű kerül beépítésre.

Website: www.bpw-hungaria.hu


Delphi

Delphi Automotive elektronikai alkatrészek és technológiák piacvezető gyártójaként ismert világszerte az autóiparban, a haszongépjárművek piacán és egyéb piaci szegmensekben. A szombathelyi gyár 1991 óta működik. Két divíziónkban összesen közel 1600 dolgozót foglalkoztatunk. Az Elektronika és Biztonságtechnikai divízióban (E&S) fedélzeti elektronikák, kapcsolók, motorvezérlő elektronikák gyártása folyik. Az Elektromos és Elektronikai Architektúrák (E/EA) divízió portfóliója kiterjed egyebek között szerelvényekre, műanyag öntvényekre, biztosíték- és relé-táblákra, valamint központi elektronikák házba szerelésére.

Website: www.delphi.com


iQor

Vállalatunk 2003-ban kezdte meg a működését Szombathelyen, majd 2005-ben felépítette és 2013-ban tovább bővítette a régió egyik legfejlettebb infrastruktúrájával rendelkező szervizközpontját. Cégünk 2014-ben a Jabil Aftermarket Services részlegének felvásárlásával került az iQor tulajdonába. A helyi szervezet több mint 10 éves tapasztalatára, eredményeire és képességeire építve a "high-tech" elektronika területén az értékesítés utáni piacon nyújtunk professzionális terméktámogatási szolgáltatásokat.

Website: www.iqor.com


LUK

Közösen tartjuk mozgásban a Világot"- hangzik a Schaeffler csoport mottója. Ha érdeklődsz az autógyártás iránt, vagy lenyűgöz az űrkutatás és a repülőgépgyártás világa, akkor a Schaeffler csoport hármas egységének, Luk, INA, FAG, termékeivel biztosan találkozhatsz! Cégünk, a szombathelyi LuK Savaria Kft. 1997-ben kezdte meg a termelést. Az azóta eltelt 17 évben 75 millió darab kuplungtárcsát, 71 millió darab kuplungot és 25 millió darab kéttömegű lendkereket gyártottunk. Büszkék vagyunk rá, hogy a világon minden tizenegyedik új autó az általunk gyártott kuplunggal kerül felszerelésre.

Website: www.schaeffler.hu


Opel

A General Motors szentgotthárdi gyára az Opel új motorgenerációjának gyártóközpontja. Az 1992 óta üzemelő Family1 motorgyár mellett 2013 óta működik – 700 millió eurós beruházással – a világszínvonalú Flex gyár. Az Opel a korszerű robottechnológia mellett a szakértő, precíz és kreatív munkaerőben hisz, ezért is elkötelezett a gyakorlatorientált mérnökképzés iránt. A leendő mérnököknek lehetőségük nyílik nemzetközileg elismert szakemberektől, a legkorszerűbb technológián keresztül tanulni.

Website: www.opel.hu


EPCOS Kft.

A TDK csoporthoz tartozó EPCOS 1750 munkatársával Szombathely egyik legnagyobb munkáltatója. Az elektronikai alkatrészgyártó vállalatnál a leendő hallgatók a megye legjobban felszerelt és legnagyobb oktató központjában és a gyártási területeken szerezhetnek piacképes gyakorlati tudást.
Az EPCOS 2013-ban indította el 10,5 milliárd forintos beruházását, amelynek eredményeként autóipari gyártó- és fejlesztőközpontot hoz létre Szombathelyen.

Website: www.epcos.com


Roto Elzett Certa Kft.

A Roto Elzett Certa Kft. a több mint 100 éves hagyománnyal rendelkező Elzett jogutódja, a piacvezető német Roto csoport magyar gyártóbázisa. Az évek óta folyamatosan bővülő lövői vállalat, legutóbb a 2011-13-as, több mint 600 millió Ft-os beruházással létrejött csúcstechnológiás gépekkel berendezett új sajtolócsarnok és készáru raktárral, a világszerte jelenlévő cégcsoport legnagyobb európai gyártási kapacitásával rendelkezik. A soproni-régió egyik legnagyobb munkáltatójának fő profilja nyílászáró vasatok gyártása, jelenleg több mint 4000 különféle terméket, éves szinten 55 millió készterméket gyártanak, melynek a legmagasabb minőségben és folyamatos szakemberképzéssel tesznek eleget.

Website: www.roto.hu


Uniriv Kft.

Az Uniriv Kft. Magyarország és Közép- Európa egyetlen szegecsgyára. Cégünk 1991. évben alakult, jelenleg 110 főt foglalkoztat közel 14.000m2-es korszerű üzemcsarnokaiban, világvezető technológiával. Modern program- vezérelt automata sajtológépekkel gyártjuk széles termékskálájú kötőelemeinket, melyek méretezése és minősége maradéktalanul kielégíti az ismert szabványokat és előírásokat. Speciális termékeink megoldást nyújtanak a legkülönfélébb kötési problémákra az autó-, építő-, összeszerelő- és repülőgépiparban. Tevékenységeink közé tartozik továbbá a speciális felületkezelés (horganyozás, mosás, koptatás), hőkezelési eljárások, nagypontosságú szerszámgyártás valamint a régióban egyedinek számító optikai válogatás. Az Uniriv Kft. a minőségorientált termelésnek, a folyamatos és magas szintű termékfejlesztésnek és a fokozott marketing tevékenységnek köszönhetően már a 3. évezred igényeinek megfelelően tervezi a jövő kötőelemeinek gyártását.

Website: www.uniriv.hu


IMS Connector Systems Kft.

Sopronban, közel 20 éve működő cégünk fő profilja az elektronikai alkatrészek gyártása és összeszerelése. Anyavállalatunk, az IMS CS GmbH Németországban hosszú ideje működik együtt felsőoktatási intézményekkel, biztosítva az ottani szakember utánpótlás. Cégünk létszáma 2015. évben meghaladta a 200 főt, konszern szinten (Németország, Magyarország, Ukrajna, Kína) közel ötszázan dolgozunk.
A gyártási mellett a tervezéssel, egyedi szerszámgyártással, automata gépsorok tervezésével, megépítésével is foglalkozunk. CNC műhelyünkbe folyamatosan érkeznek a legmodernebb gépek, melyeket magas szaktudású munkatársaink programoznak, felügyelnek.

Website: www.imscs.com


Schott

A SCHOTT egy nemzetközi technológiakonszern, amely több mint 130 éves tapasztalattal rendelkezik a speciális üveggyártás területén, ahol számos termékével vezető helyet szerzett. A vállalat elsődleges piacát a háztartási berendezések, a gyógyszeripar, az elektronika, az optika, a napenergia-ipar, a szállítmányozás és az építőipar jelentik. A SCHOTT elkötelezett üzleti partnerei sikerének támogatása iránt, és arra törekszik, hogy minőségi termékeivel és intelligens megoldásaival a mindennapi élet fontos részévé váljon. A SCHOTT cégcsoport gyártó és kereskedő egységei a világ 35 országában vannak jelen. Mintegy 15.400 alkalmazottja munkájának köszönhetően a 2013/2014-es üzleti évben a cég 1,87 milliárd Euró árbevételt ért el. A SCHOTT központja Németországban, Mainz-ban található. Tulajdonosa a Carl Zeiss Alapítvány. A vállalat a fenntarthatóság jegyében működik, egyaránt támogatva munkavállalóit, a társadalmat és a környezetet.
A SCHOTT magyarországi gyárát Forma Vitrum Kft. néven több, mint 20 évvel ezelőtt alapították Lukácsházán, míg a gyártás éppen 20 évvel ezelőtt kezdődött el a telephelyen. Az elmúlt 20 évben a cég folyamatosan nőtt. Stabilitás és fenntarthatóság az alapelveink, melyet a jövőben is szeretnénk folytatni. 3 gyártócsarnok, raktár, szociális és gazdasági épületek bővítésével vált a 16 gépet és 80 alkalmazottat foglalkoztató gyárból a SCHOTT Pharmaceutical Systems 16 gyárát magába foglaló hálózatában a messze a legnagyobb kapacitással működő telephely, 25 000 nm-en, közel 600 alkalmazottal. Termékeink ampullák, gyógyászati üvegcsék és karpullák, melyekből 93 gyártósoron évente 1,7 milliárd darabot gyártunk.

Website: www.schott.com


Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.

A Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. az energiaszektor meghatározó szereplője, emellett kulcsszerepe van Szombathely energiaellátásában. A vállalat mind a lakosság, mind az intézmények és egyéb felhasználók számára előnyös feltételeket kínál. A Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. célja felhasználó-központú szolgáltatás kialakítása, amely korszerű és környezetbarát technológiák alkalmazásával biztosítja a fogyasztók számára a gazdaságos, biztonságos és hatékony szolgáltatást.

Társaságunk feladatai közé tartozik a hőenergia termelése, elosztása, értékesítése; fűtési-és használati melegvíz-szolgáltatás; villamosenergia-termelés, valamint hőtermelő-, hőelosztó- és hőfelhasználó berendezések létesítése, fenntartása, javítása és üzemeltetése. Szombathely távhőrendszere jelenleg 8 – részben összekötött kazánházból áll, az összes beépített teljesítmény 91 MW. A szombathelyi távhőszolgáltatás üzemeltetési rendszere csaknem 20 km saját tulajdonban lévő primer távvezeték-hálózatból és megközelítőleg 370 db hőközpontból, hőfogadó állomásból áll. Alaptevékenységünk során közel 11.000 lakossági és 500 közüzemi felhasználónak nyújtunk távfűtési hőszolgáltatást és melegvíz-ellátást. A szolgáltatás elszámolása teljes körű hőközponti mérésen alapul. A távfűtött épületek légtere több mint 2.000.000 lm3, az összes éves értékesített hőmennyiség átlagosan 380.000 GJ.

Cégünk célkitűzése, hogy modern technológia, korszerű módszerek alkalmazásával, alacsony károsanyag-kibocsátás mellett biztosítson magas hatásfokkal előállított energiát. Szolgáltatásunkkal hozzá kívánunk járulni Szombathely Klímavédelmi és Energia Stratégiájának megvalósításához, városunk környezeti értékeinek, tiszta levegőjének megőrzéséhez a következő generációk számára. Környezeti és társadalmi felelősségtudatunkat képviseli Mikes Kelemen utcai bio-fűtőművünk, melyet büszkén állítottunk városunk lakóinak szolgálatába. Célunk továbbá, hogy a távhőszolgáltatást közelebb hozzuk a szombathelyiekhez, megismerjék cégünket, az általunk kínált lehetőségeket, biztonságos és kényelmes szolgáltatásunkat, továbbá felhívjuk a figyelmet a távhő környezetbarát sajátosságaira.

Mi vár a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft-nél a duális képzésben résztvevőkre?

  • fejlődési, továbbképzési lehetőség
  • környezettudatosságra, megújuló energiaforrások használatára törekvő munkáltató
  • kulturált munkakörnyezet
  • stabil jelenlét az energiaszektorban

Website: www.szomtav.hu