A környezettudatos távhőszolgáltató

Szerző: MERKLIN TÍMEA

- 2016. augusztus 9., kedd 10:18

A szombathelyi duális gépészmérnökképzés partnercége, a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. a 2000-es évek elején – sikeres nyugat–európai példák tanulmányozása után – döntött úgy, hogy a hagyományos hőtermelési eljárások mellett a megújuló energia felhasználás irányába tesz beruházási lépéseket.

Ezeknek a lépéseknek az eredménye mára a 85 szombathelyi otthon nyári melegvíz igényét ellátó napkollektor és a Joskar-Ola lakótelepen élő családok hőellátását biztosító faapríték tüzelésű kazánház, amely a teljes hőtermelés mintegy tíz százalékát biztosítja.

Mindezen új utak egybevágtak a cég társadalmi felelősségvállalásáról alkotott alapelveivel is, miszerint a szolgáltatás értéke abban az esetben növekszik, ha a gazdasági fejlődés környezettudatos gondolkodásban valósul meg.

Ezért ma már büszkén mondhatják el magunkról, hogy szolgáltatásuk biztonságos, mivel azzal összefüggésben szén-dioxid, szén-monoxid, illetve nitrogén-oxid kibocsátására nem kerül sor a településen. Szolgáltatásuk óvja városunk levegőjét, mivel az égéstermékek mindig az uralkodó széliránynak megfelelően, magas kéményeken és nagy hígulás mellett távoznak a légkörbe.

A cég további fejlesztési terveiben határozott célként szerepel a zöld energia felhasználását biztosító beruházások indítása, annak érdekében, hogy szolgáltatásuk által az ügyfelek tisztább, egészségesebb környezetben élhessenek.

Linkek:

Kapcsolódó hírek: