Hogy ne legyen megterhelő a hosszú ülőmunka a számítógép előtt

Szerző: MERKLIN TÍMEA

- 2016. június 21., kedd 11:32

Közös kínai-magyar biomechanikai kutatásokat készítenek elő

Kínában, a Ningbo Egyetemen járt dr. Fekete Gusztáv gépészmérnök oktató, a Savaria Műszaki Intézet Gépészeti Intézeti Tanszékének vezetője, hogy előkészítse kínai doktorandusz hallgatók érkezését.

Doktoranduszok biomechanikai kutatásokat folytatnak majd a Savaria Műszaki Intézetben, és itt Magyarországon doktorálnak dr. Fekete Gusztáv vezetése alatt.

  • Közösen megy a kutatás, itt Magyarországon számítógépes szimulációk (a mérnökibb rész), míg Kínában a kísérletek fognak történni. Itt is lesznek kísérletek, előreláthatólag a Markusovszky Egyetemi Kórházban alakítanak ki hozzá egy biomechanikai laboratóriumot.

A videó Loctek Visual Technology Corporation-nel együtt készült, akik az ottani Intézetet (Human Movement Research Laboratory, Ningbo University) bízták meg, hogy monitor- és egyéb kijelzőkhöz készülő állványaikhoz biomechanikai kísérleteket hajtsanak végre, állapítsák meg a megfelelő magasságot, szöget, ami által kevésbé terheli az ember testét a hosszan tartó ülőmunka a gép előtt. Az ottani labor vezetője Prof. Yaodong Gu.

Linkek:

Kapcsolódó hírek: