Hírlevél fejléc


2017. február 7.

Kedves Öregdiákunk!

2017 első hírlevelét küldjük nektek, most már - és újra - a Soproni Egyetemről!

Február révén elkezdődött a szorgalmi időszak, újult erővel látunk neki ennek a félévnek.
Az elmúlt év tartalmas, programokban gazdag félév volt, sok változás történt a Soproni Közgáz háza táján, erről, és a közelgő közgazdász bálról számolunk be Nektek, fogadjátok sok szeretettel!

Jó Szerencsét!

Dr. Szóka Károly
Alumni koordinátor
http://alumni.lkk.uni-sopron.hu/alumni_bemutatkozas.html

Programok

Közgazdász bál a Soproni Közgázon

Az Alumni (Öregdiák) rendezvénysorozatunk részét képező soproni közgazdász bált 2017. február 11-én rendezzük meg a Kar aulájában.
Szeretettel várjuk minden jelenlegi és végzett hallgatónkat, támogatóinkat és valamennyi vendégünket rendkívül színes programmal és értékes tombola nyereményekkel.
Tovább >
Facebook esemény >

Közgazdász bál

Felhívás

1%


Csak 1%? Nem. Hatalmas segítség!

Karunk hisz abban, hogy a felsőoktatás mindenkié és ez a jog nem szabad, hogy az anyagi helyzet kérdése legyen. Ez a meggyőződésünk mutatkozott meg akkor is, mikor a közgazdasági képzéseket hátrányosan érintő szabályozás után azonnal, az országban elsőként és a legkiterjedtebben gyűjtöttünk forrást egy ösztöndíjrendszerhez és ezt minden erőnkkel próbáljuk azóta is tovább növelni. Úgy látjuk, ez az ösztöndíjrendszer, a segítségnyújtáson túl, valódi ösztönzést ébreszt, elhivatottságot jelent a jobb teljesítmény érdekében. E cél segítésére kérünk most mindenkit!
Alapítványunk neve: A Soproni Felsőoktatásért Alapítvány
Adószáma: 18530863-2-08

Dr. Wilfing János, alapítványunk kuratóriumi titkárának levele >

Hírek

Lámfalussy Sándornak, az euró atyjának nevét vette fel Karunk

A névadó ünnepségre 2016. október 13-án került sor a Közgazdaságtudományi Kar aulájában. Lámfalussy Sándor magyar származású közgazdászprofesszornak, mint az Európa Monetáris Intézet első elnökének komoly érdemei voltak az Euró megalkotásában és bevezetésében. „Az, hogy professzor úr nevét használhatjuk, az intézményünkben folyó szakmai munka elismerése is egyben, ugyanakkor erkölcsi kötelezettséget is jelent számunkra."
Tovább >

Lámfalussy Sándor, a névadónk

Nyílt nap


Rekordszámú érdeklődő a Soproni Közgáz nyílt napján

A Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar, azaz a Soproni Közgáz január 24-én tartotta nyílt napját az Erzsébet utcai épületében, ahol az új és a tradicionális képzések mellett az ösztöndíjrendszerről, ingyenes nyelvoktatásról és az egyetemi életről is szó esett. „Emberarcú, értékközpontú, gyakorlatorientált oktatás mellett tettük le a voksunkat” – hangzott a nyílt nap egyik üzenete.
Tovább >


Duális képzések a Soproni Közgázon

A turizmus–vendéglátás, valamint a pénzügy és számvitel alapszakokon duális képzéseket indítunk, vállalati partnereink mindkét képzés esetében jelentős szereplők: a turizmus–vendéglátás alapképzésnél többek között a Park Inn by Radisson Sárvár Resort and SPA, az Eszterháza Központ, a Pannónia Hotel a Fertő-Hanság Nemzeti Park, a pénzügy és számvitel alapképzésnél pedig például a GSD Agrárprodukt Kft. és az IMS Connector Systems kapcsolódott a programba.
Mindkét területen várja a munkaerőpiac a jól képzett, a vállalati életpálya minden szakaszában megfelelően helyt állni képes szakembereket, ezekre az elvárásokra pedig a kar olyan programokkal válaszol, amelyek értékőrző garanciát jelentenek a munka világában.
Tovább >

Duális alapképzések

Pénzügy mesterszak


Pénzügy mesterszakkal bővítettük kínálatunkat

Sopronban először indul Pénzügy mesterszak! A képzést azoknak ajánljuk, akik az államháztartás négy alrendszerének, a pénzügyi makro- és mikrogazdaság intézményi palettájában akár alkalmazotti, akár vezetői pozícióban érvényesülni szeretnének magabiztos tudásukkal, szemléletükkel és tettrekészségükkel.
Tovább >


Rekordösszegű adomány került átadásra az LKK hallgatóinak jótékonysági projektjén

A Kar hallgatói által szervezett „Segíts, hogy segíthessünk” jótékonysági délután végén, többek között a Sopron Bank Burgenland Zrt. nagyvonalú támogatásának köszönhetően, közel 1.250.000 forint összértékű adományt adhattunk át Tómalom úti Gyermekotthon részére.
Tovább >

Jótékonysági délután

Kari Tudományos Diákköri Konferencia


Sikeres Kari Tudományos Diákköri Konferencia

2016. november 9-én került megrendezésre Karunkon a Tudományos Diákköri Konferencia, melyen 11 hallgató mutatta be tudományos dolgozatát, melyekben az önkormányzatok kihívásaitól a filmiparon keresztül a turisztikai marketingig számos érdekes témát dolgoztak fel. A pályaművek több mint fele továbbjutott a 2017 áprilisában zajló Országos Tudományos Diákköri Konferenciára.
Tovább >


10 hallgatónk nyerte el a Magyar Nemzeti Bank kiválósági ösztöndíját

2016. november 4-én első alkalommal került sor a Magyar Nemzeti Bank által létrehozott Kiválósági Ösztöndíj ünnepélyes átadó rendezvényére. A Magyar Nemzeti Bank azon közgazdász hallgatók számára hozta létre Kiválósági Ösztöndíját, akik tanulmányaik, tudományos és közösségi tevékenységük során kimagasló eredményeket értek el felsőoktatási intézményekben. Karunk 10 hallgatóját köszönthettük a díjazottak között.
Tovább >

MNB ösztöndíj

15 éves évfolyamtalálkozó


15 éves évfolyamtalálkozó a Lámfalussy Közgazdaságtudományi Karon

2016. október 22-én tartotta 15 éves évfolyamtalálkozóját az első végzős nappalis évfolyam. A programban volt előadás az aranymetszésről, tréfásan visszarepítve az évfolyamot a matematika előadások világába, valamint az öregdiákok megismerhették a kar elmúlt éveinek történéseit. De a leglényegesebb az volt, hogy mi történt az egykori ismerősökkel, barátokkal. Mesélt mindenki a mai életéről, előkerültek a fotók a családról, a gyerkőcökről. És természetesen a sok közös emlék helyszíne, a méltán híres F14-es tanterem sem maradhatott ki. :)
Tovább >


Integrált Vállalati Hét

2016. október 3–6. között került megrendezésre aulánkban az Integrált Vállalati Hét. Idén a rendezvényen nemcsak nemzetközi nagyvállalatok, hanem kis- és középvállalkozások vezetői is érdekes, valós projekten vagy terméken keresztül világítottak rá a gazdálkodás tudományának jelentőségére. A rendezvény keretében divatbemutatóra, cukrászati sütemények kóstolására és a Kedvenc Cukrászda cím megválasztására is sor került.
Tovább >

IVH

Kutatók éjszakája


Kutatók Éjszakája

2016. szeptember 30-án került megrendezésre a Közgazdaságtudományi Kar alujában a nagy sikerű Kutatók Éjszakája. A változatos, érdekes feladatok kicsiknek és nagyoknak egyaránt szóltak. Pénzügyi, marketing, logisztikai, matematikai, földrajzi feladatok mellett a látogatók kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos ismereteiket is bővíthették, valamint bűvészmutatványokat is megcsodálhattak.
Tovább >


Jubileumi, X. Soproni Pénzügyi Napok konferencia volt Karunkon

„Kihívások és nemzettudat a modern pénzügyekben” címmel 2016. szeptember 29-30-án rendezte meg Karunk pénzügyi, adózási és számviteli szakmai konferenciáját. A rendezvény két témakör köré épült. Az első nap a „Befektetések és ellenőrzés a pénzügyi rendszerben”, a második napon pedig az „Adóalapok védelme érdekében tett állami intézkedések” témakörök aktuális kérdéseibe, problémáiba nyerhetett bepillantást a hallgatóság. A konferencián a korábbi évekhez hasonlóan ismét a szakma kiemelt képviselői, többek között az ÁSZ, a BÉT, az MNB, a NAV, az NGM vezetői tartottak előadásokat.
Tovább >

X. SPN

Közgazdász Klub


Több mint ismeretterjesztés: Közgazdász Klub a Soproni Közgázon

2016 őszén is folytatódott a Közgazdász Klub rendezvénysorozata. 2016 októberében dr. Kovács Levente tartott érdekes előadást a pénzügyi szektor aktuális állapotáról, a gazdasági válság utáni fejlődési kilátásokról, a magyar bankrendszer feladatiról, kihívásairól és jövőjéről. 2016 novemberében dr. Jámbor László előadásában az állami erdőgazdaságok közjóléti feladataiba pillanthattunk be. Bemutatta a Soproni Parkerdő fejlesztését, melynek jelentős idegenforgalmi hatása van Sopron város számára is. 2016 januárjában oktatónk, dr. Tóth Imre, Kánya Kálmánról, a két háború közötti korszak legtehetségesebb diplomatájáról és külügyminiszteréről írt könyvét mutatta be.
Tovább >


Alumni portrék Szőcs Vandával, valamint Makai Gáborral és Pálffy Zoltánnal

Karunk öregdiákjai, Szőcs Vanda, az OMD Hungary tervezésért felelős szakmai vezetője, valamint Makai Gábor, a Raiffeisen Bank projektfinanszírozási csoportvezetője és Pálffy Zoltán, a Sberbank regionális vezető-helyettese mesélt a Közgazdaságtudományi Karon átélt élményekről, munkáról, s arról, hogy a befektetett munka meghozza gyümölcsét. Jótanácsként külön kiemelték, hogy az alapozó tantárgyak ismerete, a nyelvtudás és a versenyeken való részvétellel szervezett tapasztalatok egyaránt fontosak a komplex szaktudás elsajátításához.
Tovább >

Alumni portrék

GLOKÁL szeminárium


GLOKÁL szeminárium

A Nemzetközi és Regionális Gazdaságtan Intézetünk által szervezett Glokál Szeminárium keretében 2016. október 12-én dr. Pénzes János a periférikus települések kérdéskörével foglalkozott. A gazdaság csak a térbeliségével együtt értelmezhető. Az előadó azt vizsgálta, hogy a demográfiai folyamatoknak milyen jelentősége van az egyes települések léte szempontjából. Egy héttel később nemzeti szintre váltott a nézőpont, dr. Blahó András elméleti és gyakorlati szempontból is bemutatta a közönségnek a nemzeti szuverenitás és a szuverenitás átruházásának témakörét.
Tovább >

A Soproni Közgáz a facebookon:
facebook like