Hírlevél fejléc


2016. június 19.

Kedves Öregdiákunk!

2016 harmadik hírlevelét küldjük most nektek, az EB alatt is küldünk Nektek híreket! :)

Lassan vége a vizsgaidőszaknak, jönnek az államvizsgák és persze a II. PénzÜgyes Nyári Tábor.
Ez a félév sem volt unalmas, szakszemináriumi előadások, Indiai nap, Alumni portré, gyárlátogatás, egyetem vizit, ösztöndíjátadás, nemzetközi számviteli hét és májusban elvalétáltak a 3. éves hallgatók.

Nemsokára jönnek az államvizsgák, utána elmegyünk kicsit pihenni mi is, ősszel újra találkozunk!

Szép nyarat, jó pihenést kívánunk mindenkinek!

Jó Szerencsét! Hajrá Magyarok!

Dr. Szóka Károly
Alumni koordinátor
http://alumni.ktk.nyme.hu/alumni_bemutatkozas.html

Programok

Ismét PénzÜgyes Nyári tábor a KTK-n!

A tavalyi nagy siker után idén ismét Nyári tábort szervezünk! A résztvevő középiskolások és gimnazisták könnyed, beszélgetős stílusban ismerkedhetnek a bank, a betétbiztosítás, a vállalatok pénzügyei, valamint a személyes pénzügyek világával. A hét során alkalmuk lesz kreativitásukat, vállalkozó kedvüket, pénzügyi előrelátásukat, de a szerencséjüket is próbára tenni, mely mellett izgalmas szabadidős programokat is kínálunk a résztvevőknek.

Tovább >
Tovább (FB) >

PénzÜgyes Nyári Tábor

Hírek

Zacher Gábor sikeres előadása

Teltház, humor, önirónia Sopronban, a Közgazdaságtudományi Karon. Zacher Gábor főorvos a mindennapok alkotta függőségeinkről mesélt a soproniaknak, a Nemzetközi Intézetünk által szervezett Glokál Szemináriumon, közel két órás előadása keretében, mely elsöprő sikert aratott.

Tovább >

Glokál Szeminárium

Indiai Válalati Nap


Indiai Vállalati Nap

Maradandó élményeket adott az Indiai Nap a Közgazdaságtudományi Kar aulájában. A Nemzetközi Intézetünk által szervezett Glokál Szeminárium 2016. április 19-i rendezvényén nem csak indiai tulajdonú magyarországi vállalatok mutatkoztak be, hanem indiai táncelőadásokat is megcsodálhattak az érdeklődők, továbbá belekóstolhattak az indiai gasztronómiába és autentikus indiai zenét hallhattak.
Tovább >


Alumni portré Pélyi Andrással

Karunk Öregdiákja, az FHB bank egyik vezető pénzügyi szakembere mesélt a Közgazdaságtudományi Karon átélt élményekről, munkáról, s arról, hogy a befektetett munka meghozza gyümölcsét.
Tovább >

Alumni – Pélyi András

VALETE 2016


VALETE 2016 – Jó Szerencsét!

A Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kara 2016. március 3–6. között részt vett a bécsi BeSt3, Ausztria legnagyobb, oktatási szakkiállításán. A kiállítás lehetőséget biztosított arra, hogy a Soproni Közgáz bemutatta Ausztriában a felsőoktatási tanulmányai előtt álló diákoknak a német nyelvű képzési palettáját és nemzetközi programjait.
Tovább >


Látogatás Omszki partnerünknél

2016 áprilisában partnerintézményünknél, az Omszki Állami Egyetem Közgazdaságtudományi Karán jártunk. A látogatás során oktatóink megismerhettek az omszki képzési rendszerrel, az omszki hallgatók pedig információt kaptak a soproni képzésekről. A további sikeres együttműködés reményben oktatóink egy-egy fát is ültettek.
Tovább >

Omszk

GYSEV ösztöndíjak


Átadásra kerültek a GYSEV ösztöndíjak

A Közgazdaságtudományi Kar hallgatói az elmúlt 5 évben a GYSEV és a GYSEV CARGO támogatásának köszönhetően is részesülhettek ösztöndíjban. Az ösztöndíj mellett szakmai gyakorlati helyeket biztosítanak hallgatóinknak a vállalkozások, valamint az egyetem oktatóival kutatási feladatokban, pályázati projektekben is részt vesznek.
Tovább >


KTK-sok az Európai Számviteli Héten Rigában

A 17. Számviteli Hét célja a számvitel gyakorlatorientáltságának erősítése, illetve az intézmények közötti tapasztalatcsere, alapvető előírások megismerése volt. Az intézményt hallgatóink, Vági Piroska és Márfi Tamás, valamint oktatónk, Széles Zsuzsanna képviselte 2016. március 14-19 között Rigában. 2017-ben karunk lesz a házigazdája e színvonalas rendezvénynek!
Tovább >

Európai Számviteli Hét

Oktatóink előadása Moszkvában


Oktatóink előadása Moszkvában

A Közgazdaságtudományi Kar két oktatója is meghívást kapott Moszkvába, az Oroszországi Népek Barátsága Egyetemére. 2016. március 24-26 között a Kar oktatói magas színvonalú, angol nyelvű előadást tartottak. A résztvevők megvitatták a külpolitikai, külgazdasági kutatóműhelyek szerepét és helyzetét napjainkban.
Tovább >


Könyvbemutató

A Közgazdaságtudományi Kar dékánja, dr. Fábián Attila és egyetemi docense, dr. Pogátsa Zoltán szerkesztésében megjelent „Az európai kohéziós politika gazdaságtana” című szakkönyv. A könyv elméleti, elemzési, módszertani és irodalmi ismereteket és segítséget nyújt szakembereknek és hallgatóknak egyaránt.
Tovább >

Könyvbemutató

Hallgatók szakmai látogatása


Hallgatók szakmai látogatása

Hallgatói csoportunk betekintést nyerhetett a soproni Tesco működésébe az áruházvezető igazgató jóvoltából. A globális bemutatás után a diákok megismerték a vállalati hierarchia felépítését, a regionális sajátosságokat, illetve az esetleges hiányosságok sem maradtak ki az előadásból.
Tovább >

A Soproni Közgáz a facebookon:
facebook like