Hírlevél fejléc


2016. március 25.

Kedves Öregdiákunk!

2016 második hírlevelét küldjük most nektek, olvassátok ezt is szeretettel.

Javában benne járunk a félévben, túl vagyunk a Közgazdász bálon, diplomaosztón, Contact Day-en, sorra jönnek a rendezvények, ezekről szeretnénk most Titeket tájékoztatni. A hírlevél elején a tavaszi, következő rendezvényeinkről olvashattok, ezekre is sok szeretettel várunk mindenkit, az ezt követő részben pedig a közelmúlt eseményeiről tájékoztatunk Titeket.

Kívánunk mindenkinek szép Húsvétot, jó pihenést, az Uraknak jó locsolást, a Hölgyeknek szükséges és elégséges számú locsolót! :)

Szép tavaszt kívánunk mindenkinek!

Jó Szerencsét!

Dr. Szóka Károly
Alumni felelős
http://alumni.ktk.nyme.hu/alumni_bemutatkozas.html

Programok

GLOKÁL Szeminárium Dr. Zacher Gáborral

Nemzetközi és Regionális Gazdaságtani Intézetünk által szervezett GLOKÁL Szeminárium című előadássorozat keretében tart előadást Dr. Zacher Gábor, toxikológus, osztályvezető főorvos, Devianciák a családban és mindennapi függőségeink címmel. 2016. április 5-én délután a KTK aulájában találkozhatunk vele. (Váratlan elfoglaltság miatt módosult a dátum, így a pontos időpont még nincs meg, az alább linkelt facebook eseménynél fogjuk közzétenni.)

Tovább >
Tovább >
Tovább (fb) >

Glokál Szeminárium

Közgazdász Szakestély


Közgazdász Szakestély

Április 9-én, a Burs Egylet szervezésében, ismét megrendezzük a hagyományos Közgazdász szakestélyt, melynek célja, hogy az aktív keresztelt hallgatók találkozzanak az öregdiákokkal, és felelevenítsük a régi történeteket, beszélgessünk a tegnap és a ma eseményeiről, sok-sok nótázás közben. Szeretettel invitálunk minden, selmeci hagyományokban élő jelenlegi és leendő közgazdászt, diákokat április 9-én 20 órára, a KTK épület aulájába. A Major Domusok egy kis meglepetéssel is kedveskednek a vendégeknek!
Facebook esemény >


9. Alumni portré

A legújabb Alumni portré beszélgetésen Pélyi Andrást, egykori MA-s hallgatónkat köszönthetjük, aki harmadik éve az FHB Bank egyik vezető pénzügyi szakembere. Sopron és a KTK nagyban meghatározta életútját, a diploma megszerzése után a pénzügyi szektor felé vette az irányt, ahol végighaladva a ranglétrán, vezető pozícióba jutott az FHB Banknál.
Erről és még sok érdekes dologról fog nekünk mesélni, várunk mindenkit sok szeretettel április 13-án 15 órakor a KTK Aulába!

Alumni Portré - Pélyi András

Contact Day


Indiai Vállalati Nap

2016. április 19-én 10.00 órai kezdéssel "Indiai Vállalati Nap"-nak ad otthont Karunk aulája a GLOKÁL Szeminárium rendezvénysorozat keretében. Magyarországi indiai vállalatok bemutatkozója mellett a hallgatóság és a résztvevők betekintést nyerhetnek az indiai kultúra jellegzetességeibe is. Rendezvényünkön India magyarországi nagykövete, Rahul Chhabra is részt vesz, és előadásával hozzájárul a vállalati nap sokszínűségéhez és kiemelkedő színvonalához.

Hírek

Közgazdász bál, 2016


Közgazdász bál, 2016

2016. február 13-án a Közgazdaságtudományi Kar ismét megrendezte a soproni Közgazdász bált, az Alumni (Öregdiák) rendezvénysorozat részeként, a kar aulájában.
A bálon minden eddiginél több vendéget köszönhettünk, mely záloga volt a hajnalig tartó, jó hangulatú mulatságnak. A pezsgős megnyitó után a hallgatók által bemutatott gyönyörű nyitótánc következett, melyet Kővári Eszter tanított be. Majd a Continental Show Band együttesen volt a sor, akik - ahogy már évek óta - a kitűnő talpalávalóról gondoskodtak. Az estét színesítette egy musical mix előadással a Petőfi Színház két művésze, Simon Andrea és Savanyu Gergely, éjfél után pedig értékes tombola nyeremények kerültek kisorsolásra. A bál jó hangulatát, vendégeink jó kedvét is mutatta, hogy egészen zárásig tele volt a táncparkett.
Köszönjük, hogy ilyen sokan eljöttek és sok szeretettel visszavárunk mindenkit a 2017-es Közgazdász bálon!
Képes összefoglaló >


Contact Day 2016

A "Contact Day" a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karának Karriernapja. 2016. március 9-én megrendezett eseményünk nemcsak lehetőséget nyújtott a bemutatkozásra, hanem a gazdaság és a tudomány találkozópontját is megteremtette előadásokkal és kerekasztal beszélgetésekkel, megerősítve ezzel Karunk gyakorlatorientált oktatási elkötelezettségét. A 2016-os Contact Day névadó szponzora az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. volt. Az esemény előtt vállalati partnerünkkel felavattuk újonnan elnevezett Leier-tantermünket.
Tovább >
Tovább >

Contact Day

BeSt3


Ausztria legnagyobb oktatási szakkiállításán járt a KTK

A Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kara 2016. március 3-6. között részt vett a bécsi BeSt3, Ausztria legnagyobb, oktatási szakkiállításán. A kiállítás lehetőséget biztosított arra, hogy a Soproni Közgáz bemutatta Ausztriában a felsőoktatási tanulmányai előtt álló diákoknak a német nyelvű képzési palettáját és nemzetközi programjait.
Tovább >


A vállalati hírnév felépítésének és lerombolásának gyakorlati megközelítése

A vállalati hírnév csorbulása, a márkasérülések veszélyforrásai, a vállalatok etikus viselkedése és társadalmi felelősségvállalása volt a Közgazdász Klub 48. előadásának központi témaköre 2016. február 3-án a soproni campus aulájában. Dr. Serényi János számos gyakorlati példával alátámasztva szemléltette az érdeklődőknek, a közgazdász hallgatóknak a jó hírnév felépítésének, illetve lerombolásának marketingkommunikációs aspektusait, a fogyasztók illetve vásárlók iránti bizalom kiépítését, megőrzését.
Tovább >

A vállalati hírnév

Értékelemzési Teamtag tanfolyam


Értékelemző teamtag képzés - oklevél átadás a KTK-n

Karunk pénzügyes oktatóinak közreműködésével 2016. január 16-án és 22-én került megrendezésre az Értékelemzési teamtag (AVS) tanfolyam. A 2 napos tréning elvégzését követően 6 hallgatónk szervezett AVS minősítést. Az Értékelemző teamtag a vállalatok különböző területén (gyártmány-, gyártástervezés, fejlesztési, vállalati vezetési és irányítási folyamatok, szolgáltatások) képesek lesznek értékelemzési eljárás alkalmazására és értékjavítás elvégzésére a fogyasztói elégedettség és a vállalati profit növelése érdekében.


Diplomákat adtunk át

A Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kara és a Benedek Elek Pedagógiai Kar 2016. február 12-én tartotta ünnepélyes diplomaosztó Kari Tanácsülését a KTK Erzsébet utcai campusának aulájában. Az ünnepség keretében kitüntetések, habilitációs jogok átadására és doktori avatásra is sor került, majd az ünnepélyes eskütételt követően sor került a diplomák átadására. Dr. Fábián Attila dékán az alapképzésben, mesterképzésben és a szakirányú továbbképzési szakokon végzett hallgatóknak nyújtotta át az oklevelet.
Gratulálunk a kitüntetetteknek és végzett hallgatóinknak!
Tovább >

Diplomaosztó

Gogol: Az őrült naplója


Színházi előadás a campuson

2016. február 17-én Ács Tamás, a Soproni Petőfi Színház színművészének előadásában került bemutatásra Gogol: Az őrült naplója című színpadi játék, a Közgazdaságtudományi Kar aulájában. A színész a közönséget is bevonta a játékba, így a monodráma még átélhetőbbé vált.
Tovább >


Fecske Mihály 90 éves

Nagy örömmel adjuk közre a jó hírt, hogy budapesti képzési központunk vezetője, mindenki Miska bácsija 90 éves lett. Munkássága során nemcsak egyetemünkön és karunkon, hanem több tudományterületen és neves egyetemen letette névjegyét. Karunk valamennyi jelenlegi és régi dolgozója nevében szeretettel gratulálunk neki és további jó egészséget kívánunk!
Tovább >

Fecske Mihály 90 éves

A Soproni Közgáz a facebookon:
facebook like