Hírlevél fejléc


2016. január 08.

Kedves Öregdiákunk!

2016 első hírlevelét küldjük most nektek, olvassátok szeretettel.

Elindult ez az év is, indulnak a mesterképzések, szervezzük a programokat, és persze ezerrel dübörög a vizsgaidőszak! :)
2016. február 13-án ismét megrendezzük a Közgazdász bált, melyre szeretettel várjuk minden öregdiákunkat!
A tavaszi félévben vendégül látjuk a Budapesti Értéktőzsdét és márciusban ismét lesz Contact Day, ahol a diákok közvetlenül találkoznak a cégekkel.
Elindult a felvételi eljárás, szeretettel várunk mindenkit továbbkézéseinkre, illetve köszönjük, ha a jó hírünket terjesztitek. :)

Kérünk benneteket, ha az adóbevallást készítitek majd, az 1%-felajánlásában lehetőség szerint gondoljatok ránk!

Boldog és sikeres 2016-os évet kívánunk mindenkinek!

Jó Szerencsét!

Dr. Szóka Károly
Alumni felelős
http://alumni.ktk.nyme.hu/alumni_bemutatkozas.html

Programok

Soproni Közgazdász Bál


Soproni Közgazdász Bál

2016. február 13-án, Valentin nap előestéjén ismét megrendezzük a soproni Közgazdász bált! A bál az Alumni (Öregdiák) rendezvénysorozat része, az előző bálok nagy sikere után már nagyon várjuk ezt a szombat estét! Sok meglepetéssel készülünk, bálozzatok velünk!
További információk nem soká a kar honlapján >

Felhívás

Csak 1%? Nem. Hatalmas segítség!

Karunk hisz abban, hogy a felsőoktatás mindenkié és ez a jog nem szabad, hogy az anyagi helyzet kérdése legyen. Ez a meggyőződésünk mutatkozott meg akkor is, mikor a közgazdasági képzéseket hátrányosan érintő szabályozás után azonnal, az országban elsőként és a legkiterjedtebben gyűjtöttünk forrást egy ösztöndíjrendszerhez és ezt minden erőnkkel próbáljuk azóta is tovább növelni. Úgy látjuk, ez az ösztöndíjrendszer, a segítségnyújtáson túl, valódi ösztönzést ébreszt, elhivatottságot jelent a jobb teljesítmény érdekében. E cél segítésére kérünk most mindenkit!
Alapítványunk neve: A Soproni Felsőoktatásért Alapítvány
Adószáma: 18530863-2-08

Dr. Wilfing János, alapítványunk kuratóriumi titkárának levele >

1%

facebook like


Facebook

Lájkold facebook oldalunkat! Ígérjük nem leszünk tolakodóak, viszont rendszeresen "beúszhat" egy-egy hírrel az alma matered is a hírfolyamodba.
Lájkra fel! :)


Fut a felsőoktatási felvételi jelentkezési időszaka

Legkésőbb 2016. február 15-én éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló alap- és mesterképzésre. A jelentkezéseket a www.felvi.hu oldalon elérhető e-felvételi rendszerén keresztül lehet benyújtani.
Tovább >

Felvételi

Híreink

Kiemelkedő sikert értek el a KTK tehetségei


Tehetséggondozásunk hatalmas elismerést kapott

Hallgatónk, Fazekas Nikolett a kétévente országosan összesen négy közgazdász hallgatónak odaítélhető Pro Scientia Aranyérem kitüntetést vehetett át 2015. november 19-én Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián rendezett ünnepségen. Ugyanitt, szintén rangos Mestertanár Aranyérem kitüntetésben részesült dékánunk, Dr. Fábián Attila kiemelkedő témavezetői és tudományos diákköri szervezői munkájának elismeréséül.
Tovább >
Tovább >


Segítettek hallgatóink

Hallgatóink szervezőmunkája remekül igazolta gyakorlatorientált képzési megközelítésünket. A projektmenedzsment tárgy hallgatói gyakorlati feladatként Jótékonysági Délutánt szerveztek a Tómalom utcai Gyermekotthon lakóinak megsegítésére. A rendezvény igen szép eredménnyel zárult. Hallgatóink a projektszervezés gyakorlati megismerése mellett társadalmi felelősségvállalásból is példát mutattak, és tették mindezt hatalmas szívvel.
Tovább >

Segítettek hallgatóink

Katowice-verseny


Nemzetközi pénzügyi versenyen értek el első helyezést hallgatóink

"A jövő közgazdászainak pénzügyi ismeretei és készségei a Visegrádi négyek országaiban" címmel rendeztek kétnapos nemzetközi pénzügyi versenyt a lengyelországi Katowicében november 23-24-én. A kari előversenyt megnyerő hallgatói csapatunk első helyezést ért el a versenyen, az egyéni versenyben Vági Piroska hallgatónk harmadik helyezett lett.
Tovább >


10 éves a Területfejlesztési Szabadegyetem

Területfejlesztési Szabadegyetemünk 10 éves lett. Ennek apropóján jelentős szakmai konferenciát szerveztünk, de foglalkoztunk az ősz folyamán az orvos elvándorlással, migrációs folyamatokkal, valamint a kulturális lehetőségek térségeket meghatározó szerepével is.
tfsze.ktk.nyme.hu >

Területfejlesztési Szabadegyetem

KTK Alumni portrék


Folytatódott KTK Alumni portrék sorozatunk

2015. szeptember 16-án Filó Angéla, a DIEGO marketingigazgatója volt az Alumni Portrék vendége, 2015. november 11-én pedig Kulbert Gábort az UNIQA Sopron gazdasági vezetőjét és Orosz Csabát a WineLife Kft. társtulajdonosát láthattuk vendégül. volt a vendégünk.
Tovább >
Tovább >


Aktuális és izgalmas Közgazdász Klub

Volt előadásunk, melynek kiplakátolásakor még nem tudtuk, mennyire aktuális is lesz a meghirdetett téma. Foglalkoztunk az életstratégiákkal, az úgynevezett antifragilitással, helyzetképet adott nálunk a kórházszövetség elnöke, és téma volt a terrorizmus és az iszlám kapcsolata is.
kk.ktk.nyme.hu >

Közgazdász Klub

balekkeresztelő


Idén is "beértek" a balekok

Mint minden évben, idén is sikeresen "beértek" a balekok a Firmák gondoskodó ellátása segítségével. :) Ez idén sem egy útnak a vége, hanem egy út kezdete...
Tovább >


10 éves egyetemi évfolyamtalálkozó a Soproni Közgázon

2015. szeptember 11-13. között 10 éves évfolyamtalálkozót tartottak a 2005-ben végzett nappali tagozatos, gazdálkodási szakos közgazdász évfolyam öregdiákjai. A találkozón összességében közel negyvenen vettek részt, keresztelt és nem keresztelt volt hallgatók egyaránt. A jelenleg is Sopronban élő évfolyamtársak nagy lelkesedéssel kezdték el szervezni nyáron a találkozót. Úgy gondoljuk, hogy egy igen tartalmas programot sikerült összeállítani.
Tovább >

10 éves egyetemi évfolyamtalálkozó a Soproni Közgázon

Sokrétű Integrált Vállalati Hét kiemelkedő részvétellel


Sokrétű Integrált Vállalati Hét kiemelkedő részvétellel

Az idei év Integrált Vállalati Hete (2015. októbet 5-8.) megújult programszerkezettel várta a hallgatóságot. Kiemelkedő szakmai előadások és gyárlátogatások mellett, egy autóipari márka szakmai délutánjával, illetve a II. Soproni Állásbörzével egészült ki az őszi szemeszter vállalati rendezvénye. A rendezvény központjában a gyakorlatorientált tudás átadása állt, azaz, hogy a hallgatók bepillanthassanak a cégek mindennapi munkájába. Emellett az előadók konkrét szakmai témaköröket is felkaroltak és egy-egy valós projekten vagy terméken keresztül rávilágítottak a lényeges momentumokra. Számos iparág képviseltette magát, a céges résztvevők száma is folyamatos, évről évre fejlődő tendenciát mutat.
Tovább >


Sikeres IX. Soproni Pénzügyi Napok konferencia a KTK-n!

A Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kara "Modern pénzügyek - unortodox válaszok" címmel 2015. október 1-én és 2-án rendezte meg pénzügyi, adózási és számviteli szakmai konferenciáját. A rendezvény két témakör köré épült. Az első nap az "Új pénzügypolitikai irányvonal", a második napon pedig az "Ellenőrzési folyamatok a számvitelben és az adózásban" témakörök aktuális kérdéseibe, problémáiba nyerhetett bepillantást a hallgatóság.
A konferencián a korábbi évekhez hasonlóan ismét a szakma kiemelt képviselői tartottak előadásokat.
Tovább >

Sikeres IX. Soproni Pénzügyi Napok konferencia a KTK-n!

Kutatók éjszakája a KTK-n


Kutatók éjszakája volt a KTK-n

Az országos rendezvénysorozat 2015. szeptember 25-én délután 16.00-tól este 21.00 óráig került lebonyolításra. A korábbi évekhez hasonlóan valamennyi programrész egy gondolat köré épült. Az idei események mottója a "Gazdálkodj okosan a KTK-n!" volt. A hagyományos mezők természetesen kicsit közgázosítva lettek: a matekos, földrajzos, turisztikai, pénzügyes, marketinges kérdések mellett a Burs Egylet hagyományokhoz kapcsolódó, valamint a vívás fortélyait bemutató feladatait oldhatták meg a vállalkozók.
Tovább >


Sommer Studium Sopron 2015

Karunkon 2015. július 20. és augusztus 30. között rendeztük meg partnerünk, a német FOM Főiskola együttműködésével a "Sommer Studium Sopron 2015" nyári egyetemet. Prof. dr. Clemens Jäger, a FOM dékánja nélkül nem jöhetett volna létre a 2 oktatási intézmény szoros együttműködése. A 6 hetes nyári egyetemre 53 német diák érkezett Mandy Biesold kíséretével, akik többek között gazdasági politika, vállalati vezetés, kontrolling, marketing és kutatásmódszertan előadásokat hallgattak.
Tovább >

Sommer Studium Sopron 2015

MonUniCamp Pénzügyes Nyári Tábor


"PénzÜgyes" középiskolások a KTK-n

MonUniCamp elnevezéssel első alkalommal 2015. július 6-10. között került megrendezésre középiskolások számára a PénzÜgyes nyári tábor. A "PénzÜgyesek" játékos, interaktív módon ismerkedtek a bank, a tőzsde, a vállalati, valamint a személyes pénzügyek világával. Saját vállalkozást indíthattak, egymás kezdeményezéseibe tőkebefektetést tehettek, és mindennap növelhették a tábor első napján kézhez kapott virtuális tőkéjüket, amelyet az utolsó napon egy többfordulós tőzsdejáték keretében használhattak fel.
Tovább >


Magyar Nemzeti Monetáris Nyári Egyetem a KTK-n

Hagyományteremtő szándékkal idén nyáron, 2015. július 5-11. között, először került megrendezésre az I. Soproni Magyar Nemzeti Monetáris Nyári Egyetem. A nyári egyetemen a hazai egyetemisták mellett határon túli magyar hallgatók érkeztek Nagyváradról, Szabadkáról és Nyitráról is.
A szakmai programban délelőttönként aktuális pénzügyeket érintő előadások szerepeltek, az ebédszünetet követően pedig az adott napi témához kapcsolódó kötetlen konzultációs beszélgetésre nyílt lehetőség. A hallgatók nagy figyelemmel követték az érdekes előadásokat és bátran fordultak kérdéseikkel az előadókhoz további pontosításért.
Tovább >

MonUniCamp Pénzügyes Nyári Tábor

Sörgyári délután


PénzÜgyes Alumni délután - Sörgyári kirándulás

Kontrollingos és pénzügyes vezetők fogadták a KTK-s hallgatókat a Heineken Hungária Zrt.-nél június 9-én. Ezen az Alumni délutánon a Heineken Hungária soproni sörgyárában voltunk, ahol pénzügyes és marketinges előadások után (védőfelszerelésben :) ) megtekintettük a sörkészítés folyamatát.
Tovább >

A Soproni Közgáz a facebookon:
facebook like