Hírlevél fejléc


2014. november 10.

Kedves Öregdiákunk!

Fogadd szeretettel legújabb hírlevelünket.
Több eseményünket videófelvétellel is rögzítjük, melyek aztán felkerülnek az egyetemi podcast oldalra is, így a későbbiekben akár így is belenézhettek majd egy-egy eseménybe.

Dr. Szóka Károly
Alumni felelős
http://alumni.ktk.nyme.hu/alumni_bemutatkozas.html

Programok

Területfejlesztési Szabadegyetem


Területfejlesztési Szabadegyetem: A vallási- és zarándokturizmus térség- és gazdaságfejlesztő hatásai a Mária-út mentén

2014. november 11-én, kedden, 17.00 órától a Területfejlesztési Szabadegyetem előadói a zarándokturizmus gazdasági kérdéseit járják körül. Magyarország gazdag vallási turizmushoz kötődő rendezvényekben és zarándokutakban egyaránt. A vallási turizmus nemcsak az "utakon" résztvevőknek, de a gazdasági szereplőknek is igen fontos terület. Lényeges kérdésként merül fel, hogy melyek a legújabb kori zarándoklás jellemzői, nemzetközi és hazai tendenciái, gazdasági és lelki vetületei? Előadóink a spirituális zarándokút két végpontjáról érkeznek.
Tovább >


Konferencia a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából

2014. november 12-én tartjuk immár hagyományossá vált nemzetközi tudományos konferenciánkat a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából, Karunk soproni campusában. Az idei konferencia címe: "Makrogazdasági döntések - hálózati szinergiák". Vendégünk lesz többek között Dr. Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, valamint Prof. Dr. Kocziszky György, az MNB Monetáris Tanácsának tagja.
Tovább a részletekhez >

Nemzetközi tudományos konferencia a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából

Alumni (Öregdiák) portrék


Alumni (Öregdiák) portrék

Alumni portrék sorozatunk következő vendége karunk öregdiákja, Tóth Gergely vezető elemző lesz, akit jól ismerhetünk a különböző híradók szakértőjeként is. November 25-én, kedden először hallgatóinknak tart órát, majd 15:00 órától Alumni portrék sorozatunk vendégeként életéről, karrierjéről, tapasztalatairól, illetve a soproni évek élményeiről mesél.


Soproni Közgazdász Bál - 2015. február 14.

2015. február 14-én a Közgazdaságtudományi Kar ismét megrendezi a soproni Közgazdász Bált, az Alumni (Öregdiák) rendezvénysorozat részeként, a kar aulájában. A 2001 óta megrendezett báljaink célja, a hajnalig tartó tánc és mulatság mellett az, hogy a jelenlegi és már végzett hallgatók kötetlen keretek és báli hangulat mellett ismerhessék meg egymást, valamint a kar szimpatizánsait, partnereit és vendégeit, ezzel is erősítve a soproni közgazdászok közösségét.
Mindenkit sok szeretettel várunk, bálozzatok nálunk a Valentin nap estéjén!

Soproni Közgazdász Bál

Híreink

Vállalati Hét a Soproni Közgázon


Vállalati Hét a Soproni Közgázon

A gyakorlatorientált képzés minőségi diplománk egyik alapja. Ennek keretében 2014. október 6–9. között integrált vállalati hetet rendeztünk, ahol topvállalatok vezetői tartottak értékes szakmai előadásokat, beszélgettek kerekasztalunk mellett, vagy a csütörtöki nap gyárlátogatásain. Köszönjük vendégeinknek, hogy támogatták karunkat a gyakorlatorientált és vállalati tudást integrálni képes felsőoktatás megteremtésében. Köszönjük önkéntes hallgatóinkból álló projektcsoportunknak, a Vállalati Kapcsolati Csoportnak, hogy szervezőmunkájukkal segítették karunkat!
Tovább >


Soproni Pénzügyi Napok

Immár a VIII. Soproni Pénzügyi Napokat rendeztük meg sikerrel. 2014. október 2-3-án megrendezett „Befektetések – Pénzügyek – Minőség” pénzügyi, adózási és számviteli szakmai konferenciánkat megtisztelte előadóként többek között Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke; Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke; Darák Péter, a Kúria elnöke; Varga Lászlóné, a NAV főigazgatója; Lukács János, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara elnöke; Herich György, a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesületének elnöke is.
Tovább >

8. Soproni Pénzügyi Napok

Területfejlesztési Szabadegyetem


Területfejlesztési Szabadegyetem: bemutatkozott Kassa és Kelet-Szlovákia

Sikerrel zárult a Területfejlesztési Szabadegyetem Kárpát-medence régióit bemutató sorozatának utolsó, tizedik állomása. Évekkel ezelőtt szabadegyetemünk szervezői nagy fába vágták a fejszéjüket. Minden szemeszterben egy-egy Kárpát-medencei régió bemutatkozásával színesítették a palettát. Október 14-én, Az utolsó régió, Kassa és Kelet-Szlovákia bemutatkozásával "körbe értünk". Az előző évekhez hasonlóan idén is fő szerepet kapott a szakmai program mellett a kultúra és a gasztronómia is a délután folyamán.
Tovább >


Alumni (Öregdiák) portrék

Az Alumni (Öregdiák) portrék sorozatban szeptember 24-én két hölgy vendéget köszönthettünk, Herr Orsolyát, a Győri Audi ETO KC játékosát, válogatott kézilabdázót és Horváth Ágnes sportedzőt, díjlovas versenyzőt. Vendégeink életében meghatározó szerepet töltött be a sport már akkor is, amikor egyetemi tanulmányaikat megkezdték, majd igazi sportemberhez méltó kitartással vették az akadályokat a pályákon és a tantermekben is és nem riadnak vissza a kihívásoktól ma sem.
Tovább >

Alumni (Öregdiák) portrék

Alumni (Öregdiák) portrék


International Day a Soproni Közgázon

International Day rendezvényünk célja a külföldi részképzés népszerűsítése, az ösztöndíjlehetőségek bemutatása, illetve a felkészülés segítése volt. A résztvevők megismerhették a karunk kezdeményezésére megalakult "Amber Road" Közép–európai Gazdaságtudományi Karok hálózatának lehetőségeit, illetve karunk széles nemzetközi kapcsolatrendszerét. Részt vehettek interkulturális tréningen, valamint hallgatóink és külföldi vendéghallgatóink bemutatóját is meghallgathatták.
Tovább >

A Soproni Közgáz a facebookon:
facebook like