Hírlevél fejléc

2014. szeptember 21.

Kedves Öregdiákunk!

Immáron harmadik hírlevelünket olvashatjátok, fogadjátok ezt is sok szeretettel.

Elindult az új félév, megkezdtük a 2014/2015-ös tanévet. Mint mindig, idén ősszel is erősen indítunk, túléltük a balekhetet, magas felvételi számokkal indulunk neki az új évnek. A Területfejlesztési Szabadegyetem tovább folytatja előadásait, a Kutatók éjszakája és a szokásos Pénzügyes konferencia sem maradhat el!

Egy szép hírrel zárom soraimat, a Szellemi kulturális örökség részévé választották a "Selmeci diákhagyományokat"!

Nemsokára újra találkozunk, szép őszt kívánunk mindenkinek!

Jó szerencsét!

Dr. Szóka Károly
Alumni felelős
http://alumni.ktk.nyme.hu/alumni_bemutatkozas.html

Híreink

A KTK sikeresen zárta a felvételi időszakot

A KTK-n lezajlott a felvételi eljárás, idén 23,5%-kal több hallgatót vettünk fel, mint tavaly, ebből 76,5%-kal több államilag finanszírozott hallgatót. A szakok sikerességét is mutatja, hogy több szakra is csak a maximális 460 ponttal lehetett bejutni.
Tovább >

Felvételi

balekhét


Augusztus végén lezajlott a balekhét

Az idei tanév sem kezdődhet mással, mint a balekhéttel, megérkeztek az elsős hallgatók. Firma-taxi, orvosi szoba, nótaest, erdei túra, Fertő tavi vígasság, bál, és az első előadás, ugye ismerős? :)
Tovább >


Nálunk is megkezdődött a tanév

Szeptember 9-én tartottuk tanévnyitó ünnepélyünket. Az ünnepség előtt Béres Teremmel gazdagodhattunk, melyet dr. Béres József, a Béres Zrt. elnöke adott át a hallgatóságnak. Vállalati partnereinknek köszönhetően ösztöndíjrendszerünk is gazdagodhatott, a tanévnyitón Béres Kiválósági Ösztöndíjat és Leier Kiválósági Ösztöndíjat is átadhattunk tehetséges hallgatóinkat.
Tovább >
Riport Béres Kiválósági Ösztöndíjasunkkal >
Riport Leier Kiválósági Ösztöndíjasunkkal >

Tanévkezdet

Borostyánkő út


A tér geometriája – A Borostyánkő útról másképpen

Meghívott előadóink a Borostyánkő út igaz és misztériumokkal teli történetéről beszélgetnek 2014. szeptember 24-én 15 órától. Érdekes megvilágításba helyezik a horvát és magyar nép korabeli történelmét, nyelveink eredetét. A Borostyánkő útról eddig talán még sosem hallott történelemórát élhetnek át vendégeink.
A délutánt ajánljuk középiskolásoknak, egyetemistáknak és a város történelem-rajongóinak!
Tovább a plakáthoz >


4. Alumni (Öregdiák) portrék

Az Alumni (Öregdiák) portrék sorozatban szeptember 24-én két hölgy vendéget köszönthetünk, Herr Orsolyát, a Győri Audi ETO KC játékosát, válogatott kézilabdázót és Horváth Ágnes sportedzőt, díjlovas versenyzőt. Vendégeink életében meghatározó szerepet töltött be a sport már akkor is, amikor egyetemi tanulmányaikat megkezdték, majd igazi sportemberhez méltó kitartással vették az akadályokat a pályákon és a tantermekben is és nem riadnak vissza a kihívásoktól ma sem.
Tovább a plakáthoz >

Alumni portrék

Kutatók Éjszakája


Kutatók éjszakája a Közgazdaságtudományi Karon

Szeptember 26-án 16:00 órától a Soproni Közgázon is számos élmény várja az érdeklődőket! Vetélkedők, játékos, kreatív feladatok, szimulációk. Programok minden korosztály számára. Az immár hagyományosnak mondható kiállításunk keretében az idei évben az UNESCO Szellemi Kulturális Örökségek magyar listájára felkerülő egyetemi hagyományainkba kaphatnak betekintést.
Tovább a részletes programhoz >


Területfejlesztési Szabadegyetem - Fertő-táj: komplex turisztikai régió fejlesztési koncepció

2014 őszén folytatódik a Közgazdaságtudományi Kar és a Magyar Regionális Tudományi Társaság közös rendezvénysorozata, a Területfejlesztési Szabadegyetem. A szemeszter első előadását, szeptember 30. (kedd) 17.00-tól a Fertő-táj komplex turisztikai fejlesztési koncepciójával összefüggésben szervezzük, a Fertő-táj Világörökség Egyesület, a Nemzeti Park, az Eszterháza Központ, továbbá stratégiai partnerünk, a GYSEV Zrt. közreműködésével.
Tovább a részletes programhoz >

Területfejlesztési Szabadegyetem

VIII. Soproni Pénzügyi Napok


VIII. Soproni Pénzügyi Napok

Karunk 2014. október 2-3-án immáron VIII. alkalommal rendezi meg szakmai konferenciáját. Az idei rendezvény témái: Befektetések, pénzügyek, megtakarítások; Számviteli változások és számviteli felelősség - aktuális adózási kérdések; Színvonal és minőség a pénzügyi-jogi-számviteli szakmákban.
Ha érdekelné egy-két előadás, keresse Szóka Károly kollégánkat a kszoka'AT'ktk.nyme.hu e-mail címen. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
Tovább a részletes programhoz >


A közgáz nem gáz! Hallgatóink egy remek videót készítettek

A nagy sikerű "Happy Sopron" videó két közgazdász hallgató alkotója elkészült egy a közgazdászokról szóló videóval is, melynek szereplői karunk hallgatói és oktatói.

Tovább >

A közgáz nem gáz! videó

Leányvár


Szellemi kulturális örökség részévé választották a "Selmeci diákhagyományokat"

Európában egyedülállóként és elsőként Selmecbányán jött létre a bányászati, majd erdészeti felsőfokú akadémiai képzés. Ennek 18. századi hagyományait, a "Selmeci diákhagyományokat" az idei évben veszik fel az UNESCO Szellemi Kulturális Örökségek magyar listájára.
Tovább >


Októberben indul a Projektcontrolling tanfolyam

Ismét indítjuk a Projektcontrolling tanfolyamot RÉSZLETFIZETÉSSEL (5 részletben lehet fizetni.)
Megszerezhető bizonyítványok: Németországban kiállított REFA Projektcontrolling Zeugnis (német nyelvű EU-s bizonyítvány) és magyar nyelvű Sämling tanúsítvány. A tanfolyam 2014 októberétől, 9 hétvégén át, 2015. május végéig tart. További információ dr. Szóka Károlynál, a kszoka'AT'ktk.nyme.hu e-mail címen kérhető.
Ismertető >
Órarend >

Projektkontroller tanfolyam

A Soproni Közgáz a facebookon:
facebook like