Hírlevél fejléc

2014. május 14.

Kedves Öregdiákunk!

Immáron második hírlevelünket olvashatjátok, fogadjátok sok szeretettel. Biztos emlékeztek rá, a karon sosincs unalom, pörgés van, ez most tavasszal is így volt. Tartottunk Alumni portrét, rendeztünk tanár-diák sportnapot, volt Király Júliával "monetáris délelőtt" és persze idén május elején is volt Ökörsütés és Valétálás, ezekről mind olvashattok rövid híreinkben.

Egy kéréssel is fordulunk hozzátok: ha még nem rendelkeztetek adótok 1%-áról, megtiszteltetésnek vennék, ha minket választanátok. A soproni közgazdász képzés számára nagy-nagy segítség lenne, lentebb erről is olvashattok. Most egy kis időre elbúcsúzunk, megkezdjük a vizsgaidőszakot :), aztán államvizsgák és a hallgatóknak nyári pihenés. Ősszel újra folytatjuk, reméljük, sokszor találkozunk majd Veletek!

Jó szerencsét!
Kellemes Olvasgatást!

Dr. Szóka Károly
Alumni felelős
http://alumni.ktk.nyme.hu/alumni_bemutatkozas.html

Híreink

KTK Alumni porték - egyetem után 5 év alatt az igazgatói székbe...

Ezúttal két sikeres öregdiákunkat kértük fel, hogy meséljenek arról, hogy milyen út vezetett az egyetem után az igazgatói székbe. A KTK Alumni Portrék sorozatban a Kar két volt hallgatója, Komlós Andor, a Leier Hungária Kft. ügyvezető igazgatója és Baranyai Konrád, a Leier Hungária Kft. jánosházi betonelemgyárának igazgatója volt vendégünk 2014. április 23-án.

Tovább >

Alumni Portrék

KTK Sportnap 2014


KTK Tanár-Diák Sportnap 2014

2014. április 9-én került megrendezésre a Karunkon immár hagyománnyá vált Tanár-Diák Sportnap. Idén is a Krasznai Sportcsarnok adott otthont a rendezvénynek, melyen az egyes évfolyamok csapatai, illetve a Tanárok mérték össze erejüket.

Tovább >


GEKSZ - Egy délelőtt a Monetáris Tanácsban

2014. április 23-án délelőtt a Soproni Közgáz campusába varázsolta a Monetáris Tanács hangulatát dr. Király Júlia egyetemi tanár, az IBS tanszékvezető tanára, a KBC csoport igazgatósági tagja, az MNB volt alelnöke.
A professzor asszony a Gidai Erzsébet Közgazdaságtudományi Szakkollégium meghívására érkezett hozzánk, így egy élményekkel teli délelőttöt tölthettünk Monetáris Tanács tagként.

Tovább >

Monetáris Tanács szimuláció

Valétálás


Ökörsütés és Valétálás

Virágzik a gesztenyefa - akkor itt a Valétálás. A NYME soproni karai május 9-én rendezték meg a jó hangulatú Ökörütést koncertekkel, Valéta-vetélkedővel és a jótékonysági kerékpárhajítással. Másnap, szombat délután a bolond karnevál végighaladt a városon, és este elindult a fáklyás Valétamenet is. A búcsúbeszédeket most is a Fő téren tartották, Boruzs Ádám közgazdász Valétaelnök búcsúbeszédében kiemelte az önálló gondolkodásra való késztetést és a közösségi összetartozás szellemiségének megerősítését. Az este méltó folytatása és lezárása a Valétabál volt, melyet a faiparos és közgazdász hallgatók idén is a KTK Aulájában tartottak.

Ökörsütés >
Valétálás >
Valétálás >

Felhívás

Csak 1%? Nem. Hatalmas segítség!

Karunk hisz abban, hogy a felsőoktatás mindenkié és ez a jog nem szabad, hogy az anyagi helyzet kérdése legyen. Ez a meggyőződésünk mutatkozott meg akkor is, mikor a közgazdasági képzéseket hátrányosan érintő szabályozás után azonnal, az országban elsőként és a legkiterjedtebben gyűjtöttünk forrást egy ösztöndíjrendszerhez és ezt minden erőnkkel próbáljuk azóta is tovább növelni. Úgy látjuk, ez az ösztöndíjrendszer, a segítségnyújtáson túl, valódi ösztönzést ébreszt, elhivatottságot jelent a jobb teljesítmény érdekében. Karunk segítésére kérünk most mindenkit!
Alapítványunk neve: A Soproni Felsőoktatásért Alapítvány
Adószáma: 18530863-2-08

Dr. Wilfing János, alapítványunk kuratóriumi titkárának levele >

1%

Szakmai konferencia és továbbképzési lehetőség

VIII. Soproni Pénzügyes Napok
VIII. Soproni Pénzügyes Napok

2014. október 2-3-án a kar immár 8. alkalommal rendezi meg szakmai konferenciáját. Az idei rendezvény témái: október 2. Befektetések - gyakorlati lehetőségek és szabályozás; október 3. Minőség a pénzügyi és számviteli szakmákban. (A konferencia várhatóan idén is kreditpontot érő továbbképzésnek fog minősülni!)

Nemsokára bővebb információval állunk rendelkezésre, tovább >


KTK mobil app

Elkészült mobil appunk! Elérhető a Google Play-ből és az App Store-ból is.

Tovább a Google Play-re >
Tovább az App Store-hoz >

QR-kód

A Soproni Közgáz a facebookon:
facebook like